Štirim šolarjem smo podarili dva računalnika!

Category:,

Novembra in decembra smo osrečili dve družini. Štirje otroci so dobili dva računalnika.

 

Leto je okrog. Ni bilo enostavno, bilo je polno preizkušenj, osamljenosti, izgub, a tudi nepričakovanega zbliževanja, izkazovanja solidarnosti in medsebojne pomoči. Če kaj, nas je to leto naučilo tudi, da ne smemo ničesar jemati za samoumevno. Pa tudi če je to samo mamin nasmeh, vnukov objem, sprehod po gozdu, obisk šole, kava s prijatelji ali stisk rok.

Nekateri pa so se tega naučili že skozi življenje.  K sreči ste tukaj vi, uporabniki in uporabnice bolha.com, ki ste poskrbeli za to, da smo novembra in decembra osrečili dve družini. Štirje otroci so dobili dva računalnika.

Najprej smo pomagali mamici in njenemu 8-letnemu sinu iz Ljubljane, ki živita v težkih razmerah, njuno stanovanje je brez kuhinje. Kljub temu, da je mama visoko izobražena in ima precej delovnih izkušenj, se je za preživetje morala zaposliti kot čistilka. Tako zaslužen denar pa ji po pokritju najnujnejših življenjskih potreb ni zadoščal, da bi kupila sinu nujno potreben računalnik.

Druga družina iz Tržiča, kateri smo pomagali, je številčnejša. Gre za invalidnega očeta, mamo in tri osnovnošolske otroke, stare 14, 11 in 9 let. Družina se je znašla v velikih finančnih težavah zaradi nerodnega spleta okoliščin. A kljub temu tej družini ne manjka topline. Oče je kljub invalidnosti med epidemijo po svojih močeh pomagal kot prostovoljec na Rdečem Križu, razvažal prehranske pakete, redno pa je pomagal občanom že pred epidemijo, jim nudil prevoz in opravljal razna priložnostna dela. Z vašo pomočjo smo tako lahko pomagali tudi tistim, ki imajo sami tako veliko srce, da kljub lastni stiski niso gluhi za pomoč drugim, ki so se prav tako znašli v težkih življenjskih okoliščinah.

Lahko si samo predstavljate iskrene nasmehe, polne vznemirjenja, na štirih otroških obrazih, ter veliko hvaležnost v očeh staršev, ko so prejeli zmogljive računalnike iz podjetja GERI COMPUTER, katero sodeluje v projektu.

Čas je, da se poslovimo od leta 2020, v katerem smo osrečili kar 12 družin in 26 otrok. Pred nami je novo leto, za katerega že sedaj vemo, da bo polno težkih izzivov, zato bosta medčloveška solidarnost in pomoč še toliko bolj pomembni. To pa pomeni, da bo Dobrodelna bolha.com nadaljevala svoje poslanstvo, vi, ki boste izpostavljali svoje oglase, pa nam boste še naprej pomagali polniti otroška srca z radostjo.

Dovolite si, da z medsebojno pomočjo, deljenjem bremen, časom za druge in polnjenjem njihovih src z veseljem doživite čarobnost praznikov. Največje darilo ste namreč vi sami. Podarite vaš čas.

Ostanite zdravi.

Video utrinki dostave dveh računalnikov v Ljubljano in Tržič: